DEN STORA FÖRFATTARKURSEN

Digital skrivarkurs av och med bästsäljande författarna Anna Karolina och Caroline Engvall. 

Skräddarsydd utifrån frågan vi ofta får: Hur gör ni?

 

Läs mer om de olika kurspaketen
 

FÖR DIG SOM VILL GÅ FRÅN

SKRIVARDRÖM TILL FÄRDIG BOK

 

Drömmer du om att skriva en bok, men kommer aldrig igång?

Har du en idé, men vet inte hur du ska utveckla den?

Har du kommit en bit i ditt manus men kört fast?

Är du osäker på hur du ska inleda, bygga upp och avsluta din berättelse?

Kämpar du med att hitta och följa den röda tråden?

Har du svårt att avgöra när och hur mycket du ska berätta om olika saker?

Vill du ha någon att bolla din skrivprocess och dina frågor med?

 

Vi på Författarakademin hjälper dig med grunden i ditt romanbygge, oavsett vilken genre du skriver i. Vi brinner för att du ska lyckas fullfölja ditt manusprojekt och ger dig de verktyg och den professionella vägledning du behöver. 

 

Välkommen till vår skrivande gemenskap!TIO STEG TILL ATT FÖRVERKLIGA DIN FÖRFATTARDRÖM

 

Den stora författarkursen består av tio moduler där du genomför lektionerna och gör uppgifterna i egen takt.

 

Det här kommer vi att gå igenom:

Modul 1

KOM IGÅNG

I den här modulen går vi igenom hur du kommer igång med ditt manus och håller i skrivlusten ända in i mål. Du får också reda på hur du kan dra nytta av det du redan känner till och väva in den kunskapen i ditt manus.

Modul 2

OLIKA GENRER, KARAKTÄRER OCH BERÄTTARPERSPEKTIV

I den här modulen går vi igenom vilket kontrakt du skriver med läsaren beroende på vilken genre du skriver i och hur du kan bygga ditt författarskap kring ett tema. Vi kommer att ge tips på hur du skapar komplexa och intressanta karaktärer samt reda ut det vi har märkt att många har problem med, nämligen berättarperspektivet. Vem är din berättarröst?

Modul 3

BERÄTTARTEKNIK

Hur bygger man upp strukturen i en bok? Här lär vi dig att jobba dramaturgiskt med olika vändpunkter, parallella handlingar och bakgrundsinformation så att boken hela tiden håller tempot och är intressant.
Vi berättar även om hur ett synopsis kan hjälpa dig att följa den röda tråden.

Modul 4

MILJÖ OCH RESEARCH

Det är dags att sätta miljön i din bok. Men ska den vara realistisk eller fiktiv - och vad finns det för för- och nackdelar mellan dessa? Du får också reda på hur du gestaltar miljön så den skapar känslor hos läsaren, hur du gör research och hur du väver in kunskapen i ditt manus.

Modul 5

GESTALTNING

Den viktiga gestaltningen - nyckeln till en berättelse som väcker känslor hos dina läsare. I den här modulen reder vi ut skillnaden mellan att berätta och att gestalta, och du får tips på hur du kan undvika att ditt manus blir platt och klyschigt. Men måste man alltid gestalta?
Modul 6

DIALOG

I den här modulen går vi igenom hur du skriver en trovärdig dialog samt hur du gestaltar i dialog. Vi går också igenom hur du förankrar vem som säger vad så att dialogen får flyt.

Modul 7

SPRÅK OCH STIL

Här kommer vi att prata om språk och stil, ge dig tips på vad man bör tänka på, och vilka saker man bör se upp med. Efter det kommer vi in på textens disposition, och hur du ska hitta din stil. Avslutningsvis diskuterar vi redigeringsfasen och hur den kan lyfta ditt manus.

Modul 8

KREATIVITET, INSPIRATION OCH TVIVEL

Visst kan du skapa kreativitet och flow - den här modulen tar upp hur. Samtidigt får du veta hur du tar dig upp ur de svackor och skrivkramper som de flesta författare drabbas av förr eller senare. 

Modul 9

BESTSELLER – KNEPEN FÖR TOPPLISTAN

Finns det en kod för hur man skriver bästsäljande romaner? I den här modulen pratar vi om hur så kallade “bestsellers” är skrivna och vad du ska tänka på om du vill hamna på topplistan.

Modul 10

SKICKA MANUS TILL FÖRLAG

Grattis - det är dags att skicka ditt manus till förlag. Den här modulen tar upp allt inför detta viktiga steg, samt hur du kan tänka med egenutgivning, agent och följebrev. Vi tar också upp smarta marknadsföringsknep som ger stor synlighet men som inte behöver kosta skjortan.

Mer om Den stora författarkursen

Den stora författarkursen riktar sig både till dig som har skrivit en tid och vill utvecklas, men även till dig som ännu inte har kommit igång. Det viktiga är att du vill förverkliga din författardröm. Kursen spänner över hela spektrumet av skrivprocessen, från hur du kommer igång till färdig, förhoppningsvis utgiven bok. 

 

Kursens upplägg

Kursen är uppdelad i 10 moduler med totalt 36 lektioner fullmatade med inspiration och skrivandets hantverk. När du köper kursen får du tillgång till allt material på en gång. Därefter kan du ta lektionerna i den takt du önskar. Det enda du behöver är en dator och internetuppkoppling. 

Till många av lektionerna finns nedladdningsbara så kallade “Downloads” (PDF:er) där du får fler tips, uppgifter, inspiration och fördjupning. Uppgifterna är främst anpassade för att hjälpa dig att utveckla din idé och ditt manus.

Har du inte kommit igång med ditt manus än? Har du ingen aning om vad du ska skriva?

Oroa dig inte. Då kan du med fördel utgå från en bok du nyligen har läst, och under kursens gång hjälper vi dig att utveckla din idé.

Du har tillgång till kursen i ett år, med möjlighet till förlängning. 

 

Personlig handledning

Under kursåret får du tillgång till “Klassrummet”, en sluten grupp på Författarakademins Facebook som enbart är till för våra deltagare. Här kommer kursledarna finnas tillgängliga, svara på dina frågor, kontinuerligt följa upp modulerna och ge fler tips och råd. Vi kommer dessutom att regelbundet sända live – för att du ska få så mycket handledning som möjligt, och kunna ställa frågor direkt till oss. Om du inte vill ställa en specifik fråga i “Klassrummet” går det givetvis bra att mejla oss. Live-sändningarna kommer att ligga kvar i tråden så du kan se dem när du vill. 

 

Respons på text

Att få respons på sin text, att ha andra att bolla sina ideér och utmaningar med är en viktig del av skrivprocessen. I "Klassrummet" hjälper vi dig som vill att bilda egna responsgrupper med andra kursdeltagare. Vill du ha professionell respons och manusutveckling erbjuds det i kurspaketen PRO och PRO Plus. Läs mer om de olika kurspaketen nedan:

Professionell respons och manusutveckling

Kursen går att köpa i tre olika paket beroende på hur mycket personlig respons du vill ha på din text: Start, PRO och PRO Plus. En av de erfarna kursledarna, eller en professionell lektör, kommer grundligt gå igenom din text och ge dig kommentarer direkt i marginalen samt övergripande förslag på hur du kan lyfta ditt manus till nästa nivå. Responsen ges skriftligt, och i PRO Plus ingår även en timmes muntlig genomgång via FaceTime etc.

Visa de olika paketen

Vi ser så mycket fram emot att träffa dig här, och kommer göra allt för att du ska lyckas genomföra ditt romanprojekt