BLI EN DEL AV VÅR SKRIVANDE GEMENSKAP

 

IDÉN BAKOM FÖRFATTARAKADEMIN

Något av det roligaste med att vara författare är mötet med läsaren. Vi träffas på olika författarevent, bibliotek, bokmässor, skrivarkurser eller får meddelanden skickade till oss med pepp kring våra böcker eller frågor om hur vi gör. Här har vi lagt märke till att det finns ett stort intresse kring att skriva, att många bär på en dröm om att bli utgiven, men inte riktigt vet hur de ska komma igång. Många vill gå en kurs, men tycker inte att de har tid då jobb, barn och annat i livet tar mycket plats. Där någonstans föddes idén till Författarakademin. En digital skrivarskola där deltagaren bestämmer villkoren: när, var och hur.

 

När DU vill - varifrån DU vill - i DITT tempo

 

Vi på Författarakademin har gjort den här resan, vi har uppfyllt våra drömmar och nu vill vi dela med oss av våra erfarenheter. Vilka är vi?

Caroline Engvall

Grundare och kursledare

 

Caroline Engvall är författare, journalist och föreläsare som har skrivit flera romaner, fackböcker och deckare, bland annat 14 år till salu som vann platinapocket med 200 000 sålda ex under utgivningsåret.

Läs mer

Anna Karolina

Grundare och kursledare

 

Anna Karolina har en examen i litterärt skapande från Lunds universitet och är författare till flertalet kriminalromaner. 2014 debuterade hon med Stöld av babian som nominerades till Crimetimes debutantpris.

Läs mer

Cecilie Östby

Lektör, manuscoach

 

Cecilie Östby är författare, journalist och skrivpedagog. Hon har läst litteraturvetenskap och har en examen i litterärt skapande från Lunds universitet.

2019 vann hon Storytels Originals Krimtävling med bidraget Borta imorgon

Hos Författarakademin jobbar Cecilie främst med att ge våra deltagare lektörsutlåtanden.

 

Läs mer

Kontakt:

[email protected]


 

Känn dig välkommen att skicka en fråga till oss om du undrar över något