Emmelie Hardenborg

Sommarlovsagenterna – Den försvunna skatten – Visto förlag 2021
 
Berätta lite om din barnbok!
- Det är en spänningsbok för åldern 6-9 år och den första delen i en serie om tre kompisar som ägnar sommarloven åt att lösa spännande fall.
Med boken hoppas jag väcka läslust men också beröra utanförskap och vänskap.
 
Hur länge har du jobbat med den?
- Jag skrev första versionen 2015 och har jobbat på den från och till sedan dess. Det är endast en scen och platsen den utspelar sig på som är detsamma som i det allra första utkastet.
 
Vilka utmaningar har du haft?
- Att hitta rätt historia. Den har vuxit fram efter hand, men det var först när jag kom på titeln på serien som det mesta föll på plats.
 
Hur har författarakademin kunnat hjälpa dig?
- Jag har lärt mig massor genom att gå kursen, framförallt har modulerna om dramaturgi och gestaltning varit till stor hjälp under skrivprocessen. Jag gillar att lektionerna innehåller konkreta exempel, så att man ser hur det som lärs ut används i praktiken.
Även livesessionerna, med möjlighet att ställa frågor, har varit till stor hjälp när jag har fastnat eller funderat på någonting specifikt kring skrivandet.
 
Vad har varit det bästa med att vara med i Författarakademin?
- Förutom att själva kursen är pedagogisk med möjlighet att gå igenom den från början till slut eller göra nedslag i den lektion som passar för stunden, är det bästa med Författarakademin gemenskapen med de andra deltagarna. Att ställa frågor, dela utmaningar och få tips och stöd från andra som skriver är väldigt värdefullt.
 
Vad har du för skrivardrömmar nu?
- Just nu drömmer jag om att få ge ut fler delar i den här barnboksserien och att skriva riktigt underhållande ungdomsböcker.